9 Eylül 2012 Pazar

ABBAS KİYARÜSTEMİ/RÜZGAR BİZİ GÖTÜRECEK

Yine TRT de izledim...Kurak topraklar üzerinde ilerleyen bir araba görünce dedim bu Kiyarüstemi filmi....ve tahminim doğru çıktı.....Kirazın Tadı ile tanışmıştık yönetmenle. Konusu ve konuyu sonuca bağlama şekli oldukça ilginç gelmiş ve sevmiştim.Bu film de yine ilginçliklerle dolu. Mesela yüzünü görmediğimiz kahramanlarımız var, hemen hemen aynı sahneler arka arkaya veriliyor.Biraz sabrı zorluyor anlayacağınız.Ama diyaloglar bence muhteşem...ve köy...Kara vadi.... üstü üste, iç içe evler....herkese hitap edecek bir film olmasa da ben Kiyarüstemi filmleri beğenerek izliyorum..

6 yorum:

mesed hanım. dedi ki...

Filmin sonuna yaklaştım. Rüzgar Bizi Götürecek ismini duyduğumda ki bunu duyuran sensin, aha, Füruğ dedim ve Zeyneb süt sağarken Füruğ' un o şiiri okundu. Bana çok huzur verdi film. Kirazın Tadı, onunla da tanışmak nasib olur inşallah.

Selamlarım.

Hatice dedi ki...

Ben de şiire niye değinmedim niye paylaşmadım derken senin yorumu gördüm... evet huzur veriyor gerçekten..Kirazın Tadı daha ilginç ve bence daha özel...mutlaka izlemelisin...

Selamını hep alacağım:)

Âwdil dedi ki...

Mukemmel bir film.Imge gucunu dogrudan izleyene aktarabilen.Kiyarustemi,bu isi iyi kotardigini bir kez daha kanitlamis oldu.

Tevafuk olsa gerek ben de bu filmi incelemeyi dusunuyordum.Hatta bloga giris yaptim tam yazacakken,sizin yazinizi gordum vazgectim.

Hatice dedi ki...

Awdil,

Tevafuk ne güzel kelimedir:) Keşke yazsanız daha ayrıntılı...ben genel şeyler yazıyorum, bende bıraktıklarını kaba taslak ifade ediyorum....
İmge deyince mezardan aldığı kemik ve onu suya fırlatışı geldi şimdi aklıma.. başka filmlerde görüşmek üzere...

deeptone dedi ki...

peeek severim.
ghobadi'yi de.
:)

Hatice dedi ki...

ben de çok sevdim... iran filmleri hoş gerçekten..