17 Aralık 2010 Cuma

MUSTAFA ULUSOY/AYNALAR KORİDORUNDA AŞK


Bu kitapla ilgili talihsizliğim kendimi çok iyi hissettiğim bir döneme denk gelmesi. Çok üzgün ya da çok mutlu iken konsantre olamıyorum okuduklarıma gözlerim satırlarda bambaşka şeyler düşünürken yakalıyorum kendimi. İyiyim çünkü bir şehrin yorgunluğundan sıyrılacak olmak tatmin etmeyen bir mesleğin icrasından kurtulmak inanılmaz bir huzur dalgası yarattı içimde. Anlamsızlığın tehlikeli diline yapışmak üzere iken
hayatla yeni bir randevu....Hayatımın ikinci mesleğine geçiş ve yine hayatımın beşinci şehrine yolculuğa az bir zaman kalması. Şükür dolu iken bu kitap okunmamalı bence:))

Aynalar Kridorunda Aşk Mustafa Ulusoyun İnsanın Temel Acıları Üçlemesinin ilk kitabı. Binlerce aşk romanı yazılmış,aşkın romanı yazılmamıştı sloganıyla yola çıkıyor. Hayatla ilgili güzelliklerin yegane müsebbibi olarak kendini addeden ama başına bi sıkıntı gelince Allah'a sataşan tiplere cevap niteliğinde... Üniversitede Din Felsefesi dersinde hocamın şu tesbiti çok hoşuma gitmişti. Kötülük Problemi filozofların uydurduğu bir problemdir. Dindarın böyle bir derdi yoktur. Dindar "VARDIR BUNDA DA BİR HİKMET" der ve teslim olmanın derin huzuru içerisinde yaşamını sürdürür. Bu tavrı umursamazlıkla ve kadercilikle örtüştürmüyorum. Elimden geleni yapar sonucu hzuur içerisinde en doğrusunu bilene bırakırım emniyeti bence bunun açılımı. Kitapla ilgili çok yorum yapmak istemiyorum sadece en tanıdık tabirle modern insanın açmazlarını dinleyip kendince çözümler getiriyor. Bu kitabı okumamın günler alması yanıltıcı olmasın gayet akıcı ve rahat okunan bir kitap. Dr. Mavi , Kırmızı, Sarı, Gri , Beyaz karakterleri ile caddelerde olmanızı tavsiye ediyorum.

Son söz yerine İnsan'a ne yetebilir?
Ben size yetmez miyim?(...)
Kur'an,39:36
"(...) De ki Allah bana yeter."
Kur'an, 39:38


8 yorum:

mesed hanım. dedi ki...

Bir arkadaşım daha önermişti bana Mustafa Ulusoy' un bu romanını, bekleyen kitaplar yüzünden okuyamamıştım.
Giderken Bana Bir Şeyler Söyle adlı romanı da var, ismi çok ilgimi çekmişti.

Hatice dedi ki...

Giderken Bana Bir Şeyler Söyle üçlemenin ikinci kitabı.... Mustafa Ulusoy kitapları iyi geliyor bana bende gönül rahatlığı içinde tavsiye edebiliyorum. İlginize teşekkürler..

Unknown dedi ki...

Aslında kitabın adı güzel bir ipucu veriyor sanki...

İsmi çok hoşuma gitti. Aynalar koridorunda olması da kitabın icinde saklı sanırım...

Hatice dedi ki...

Kitapçı kız,
Dr. Mavi aynayı güzel bir terapi malzemesi yapmış. Hele o son sayfalarda ayna ile ne anlatmak istediği netleşince insan vay be demekten kendini alamıyor. Ve kitabın arkasında şu satırlar kitapla ilgili bir özet mahiyetinde.
Narsistleşmiş benliğin mabedine hapsolup kendi varoluş gerçekliklerinden uzağa düşenler,içlerindeki boşluğu aşkla doldurmaya çalışıyorlar.Peki aşk, insanın kalbini doldurmaya yeter mi? sonsuz sevilme ,değerli görülme ihtiyacını duyan insanın kalbini kim nasıl doldurur?
İlginize teşekkürler...Umarım blogunuzda bu kitapla ilgili yorumlarınızı okurum:)

türker dedi ki...

Bir arkadaşım Irvin Yalom okuduğumu görünce Mustafa Ulusoy ve Kemal Sayar okumamı da tavsiye etmişti. Kemal Sayar kitaplarını aldım ve ara ara okuyorum. Bu yazınızdan sonra Mustafa Ulusoy'u da ertelememek gerektiğini anladım.

Hatice dedi ki...

Türker,
Öncelikle ilginize teşekkürler...Mustafa Ulusoy ilgiyle takip ettiğim bir yaZAR. Her kitabından sonra hayatı daha iyi yorumladığımı farkediyorum.Bana iyi geliyor umarım sizede iyi gelir....

hülya dedi ki...

neden yeni yazılar gelmiyor ama bekliyoruz düzen oturmadımı hala hocam

Hatice dedi ki...

Hep aklımda ama not girişleri düzen kurma telaşı kitap okuyamıyorum:((