19 Aralık 2012 Çarşamba

SEYFİ TEOMAN/BİZİM BÜYÜK ÇARESİZLİĞİMİZ


Kitabı' nın beni ne denli etkilediğinden bahsetmiştim...Vakit kaybetmeden filmini de izledim....Nadir gerçekleşen bir şey oldu...Film'i kitap sonrasında izlemek çok anlamlı geldi bana...Birbirini tamamladı demek istemiyorum aslında....Film kitaba sızdı adeta...Bazı sahneler...Nihal'in ortaokulda yaşadığı şeyi Ender'e anlattığı, birlikte eğlenmeye gittiklerinde Çetin ile Ender'in danslarının ritmi...hızlı ve savruk başlayıp endişeli kızgın ve yavas bir hale dönüşmesi o dansın:)....hele ben kimim şiiri...böyle sahne yazarak olmuyor....önce kitabı okuyun sonra filmi izleyin derim.....Kitab'ı okurken ve filmi izlerken adeta birlikte olduğumuzu hissettiğim güzel insan, canım Luna'm:) İyi ki hayatıma nüfuz ettin:)

9 yorum:

flzpink dedi ki...

Merhaba, benim de kitabını okuduktan sonra beğenerek izlediğim ender filmlerden birisi. Kitapta yer alan bir çok detaya filmde de rastlamak mümkün...

beni biraz böyle hatırla dedi ki...

ben de filmi izlemek istemiyorum sonra kitabı okumam biliyorum ama önce kitabı okursam filminide mutlaka izlerim ;)

mesed hanım. dedi ki...

Ben önce filmini izlemiştim, sonra kitabını okumuştum çok sevdiğim bir dostumun sayesinde. Bizim Büyük Çaresizliğimiz' in insanların ruhlarını kavuşturucu, birleştirici bir etkisi var ve ne mutlu, bu his çok uzun sürüyor. Ne kadar sevindim bilsen yolunun Nihal' in ellerine aktığına, ne kadar. Mahcubiyet duyuyorum. Hem ben ne yaptım Cemre' m, ben ne kadar şanslıyım asıl seninle. Burası okuduklarının ve izlediklerinin güncesi ya, hoşuma en çok giden şeylerden birisi de okuduğunun ve izlediğinin yüreğinde sürekli naif şeyler, güzellikler, yoluna kılavuzluk edecek derinlikler buldurması. Daha doğrusu o güzellikleri sürekli sen buluyorsun. Onlarla yaşıyorsun.
"Kitabı okurken ve filmi izlerken adeta birlikte olduğumuzu hissettiğim güzel insan." Onlara yolum düştükçe yanımda taşıyacağım seni. Çok teşekkür ederim.

Sevgiyle,

Hatice dedi ki...

flzpink,
Merhaba efendim:)
Evet bazı diyaloglar birebir sahnelerde öyle...hatırlıyorum blogunda Bizim Büyük Çaresizliğimiz'i:)

Hatice dedi ki...

beni biraz böyle hatırla,
Yani her zaman doğru sıralama değil bu ama...Bizim Büyük Çaresizliğimiz için önce kitap sonra film diyorum:)

Hatice dedi ki...

Nihal'in güzel elleri fark etme yönünü sevdim en çok..bir de seninle yaşamak bu süreci:)...Ben güzel bir kelam ediyorum sen beni pamuk kelamlarına sarıp sarmalıyorsun...ne güzel ve ne fazla tespitler benim için...okuyorum, izliyorum bana ve etrafıma yayılan ne bilmiyorum ne oluyorum ne olmuyorum ne yapıyorum pek bilmiyorum...ama bu blogun hayatıma kattığı Luna için çok şükür doluyum, çokkk:)) sevgiyle:)

Hatice dedi ki...

ilgiyeihtiyacımvarlan,

yok değiliz....:) ben lan ifadesini pek sevmem mesela:)

deeptone dedi ki...

hımmm filmi izleyim.
:)

Hatice dedi ki...

izle izle:)