3 Mart 2018 Cumartesi

SERRA YILMAZ/CEBİMDEKİ YABANCI



Birkaç gün önce sinemada izledim. Çok güldüm, çok gerildim ve maalesef filmde yer alan hiçbir şeye 'yok artık' diyemedim. Sahicilik yerine aldatma, derinleşme yerine yüzeysellik, rol yapma yerine kendin olabilme edebiyatı yapmayacağım beklemeyin boşuna:) Sıkıntı şurada bence  beklediğimiz hiçbir davranışın başkası tarafından da hak edildiği anlayışına sahip değiliz. Gerçeklerle yüzleşmiyor olmamız o gerçeklerin ortaya çıkardığı sonuçlarla çarpışmamıza ve un ufak olmamıza neden oluyor. Bu şeye benziyor aman kolum incinmesin derken kolunu bizzat koparan insan olmak. Sadece filmde de olsa insan yaptıklarının sorumluluğunu alsaydı dedim filmin sonunda ama diğer taraftan kaldığın yerden devam bağlantısı çok güzeldi hoşuma gitmedi de değil. Tavsiye edilir.  

3 yorum:

SevKoz dedi ki...

Bu filmle ilgili ya harikaa ya da çok kötü diye yorum yapılmış.. Ortası yok

mesed hanım. dedi ki...

çok istiyordum ve merak ediyordum ama burda vizyona girmiyor şans eseri perfetti sconosciuti' nin uyarlaması olduğunu öğrendim ve onu izledim mecburen:) işe yarar bir şey' i de merak etmiştim çok.

Hatice dedi ki...

SevKoz, bence güzel olmuş film:)

Mesed, işe yarar birşey'i ben de izleyemedim, cebimdeki yabancının uyarlaması olduğunu filmden sonra öğrendim izlemeyi düşünüyorum:)