18 Haziran 2012 Pazartesi

AYFER TUNÇ/ BİR DELİLER EVİNİN YALAN YANLIŞ ANLATILAN KISA TARİHİ


Yeşil Peri Gecesi ile çok sarsmıştı beni Ayfer Tunç. Bu 2. kitap. Uzun ismi kalıplı yapısı hiç korkutmasın. Akıp giden bir kitap. Ben 10 günde okudum ama misafir ağırlama ve güneydoğuda sıcaklığın tavan yaptığı bir döneme denk gelmesi biraz süreci uzattı. Ama sanırım artık hangi kitapların bana daha çok hitap ettiğini anlamaya başladım. Çok akıcı, inanılmaz bir kurgu ve zeka ürünü olan bu eser temelde beni pek tatmin etmedi. Ben bu karakter ve anlatım yoğunluğundan ziyade bir kaç karakterde derinleşen eserleri daha çok seviyorum..Mesela Hesse romanları bu yüzden beni çok tatmin ediyor.Tekrar kitaba dönecek olursam uzak ve yakın tarih aralığında  bunca insanı birbirine bağlayarak ve insan karakteri üzerine gözlemlerin bende hayranlık uyandırdığını da belirtmek istiyorum. Buluşun eksik kalmasın Ayfer Tunç okumaları...

Kitaptan Seçtiklerim:

Aşk beden gibiydi. Öldü mü ölüyordu.

Artık hiç kimse, dinlediği konuşmalarda mantık silsilesi aramadığı, bulacak olsa da takip etmeğe üşendiği için, renkli anlatımlarla, küçük anekdotlarla, internetten indirilmiş basit resimlerle süslediği konuşmalar geniş ilgi görüyor.

5 yorum:

MehtapveKitap (Asabi Bakire) dedi ki...

Ayfer Tunç alınacaklar listemde birkaç kitabıyla beni bekliyor.ama daha çok beklemesi lazım.Uzun bir süre alıcı değil okyucuyum:)

gonca keskin dedi ki...

merhaba , bu kitap ile Ayfer Tunç ile tanıştım ve çok sevdim.
Hesse konusunda , Boncuk Oyunu adlı kitabını okudunuz mu acaba ? benim yarım bıraktığım nadir kitaplardandır ve en kısa zamanda yeniden okumak niyetindeyim .iyi okumalar.

Hatice dedi ki...

asabi bakire,

Ah.. ah.. hep o sorun...alma hızımızla okuma hızımızın paralel gitmesi gerekiyor:) ben de kitap stoku yaptığım için bir çok kitabı bekletiyorum:)

Gonca Keskin,

Öncelikle bloguma hoşgeldiniz yorumunuzla da şereflendirdiniz:)
Ayfer Tunç Yeşil Peri Gecesini de şiddetle tavsiye ederim eğer okumaduysanız,

Duymadım o kitabını aslında bir çok eseri var bende...Narzsiz ve Goldman'ı şiddetle öneririm.. Keyifli okumalara:)

mesed hanım. dedi ki...

Bak yoluma ne geldi, ben de sana yollamak isterim. http://egoistokur.com/ayfer-tunc-ruhum-daima-bu-memleketi-geziyor/

Hatice dedi ki...

senin yoluna ne gelmez ki..:))Yolun açık olsun duası çok aldın heralde...Teşekkür ederim.. okudum..Ayfer Tunç bu memleket için büyük kazanım.. Bu arada Turgut Uyar'ın şiirini okuyan çocuğu hemen hergün bir kaç kez dinliyorum.. Sen ve gönderdiklerin:))