16 Haziran 2012 Cumartesi

KİM Kİ DUK/İLKBAHAR, YAZ, SONBAHAR, KIŞ VE İLKBAHAR


Bir Kim Ki Duk filmi daha. Sevgili Gizem twitterdan hey Kim Ki Duk'un Trt 1 de filmi var:)) diye sağolsun haber vermesi üzerine geç bi saatle olmasına rağmen izledim . Odam büyük, tv 37 ekran ve gözlerim de miyop olunca:)) o güzelim görselliğe tam nüfuz edemedim. Ama Kim Ki Duk yine yapmış yapacağını. Bir döngü filmi olarak değerlendirebiliriz. Aslında hayatın dışında yaşamaya çalışan iki insanın nasıl da hayatta temel olan duygular ve hırslar içerisinde olabileceğini çok güzel vermiş. Ben en çok çocuğun hayvanlara eziyet etmesinin ardından adamın ona bunun yanlışlığını uygulamalı gösterdiği sahneyi sevdim. O bölümü kesip öğrencilerime de izletmek istiyorum. Mutlaka buluşun. Sırada Zaman filmi var.. En kısa zaman da onu da izlemek istiyorum...Ve tekrar tekrar bu filmler izlenmeli diye düşünüyorum...

6 yorum:

deeptone dedi ki...

bu filmi defalarca izledim. hatta hayat görüşüme benzer bu fiim. uzakdoğu felsefeleri ile ilgiliyim çünkü. :) ah ah mükemmel. :)
gelirim görüşürüz. önceki yazıyı da okumuştum. :)

heeey bu film bak heyecanlandırdı benii.
:)

bi de bak zhang yimou ve wong kar wai var müthiş yönetmenler.
:)

mesed hanım. dedi ki...

Sanırım Murat Zelan bu filmle ilgili Nuri Bilge Ceylan' ı anmıştı. Filmler hep bir kenarda bu haziran. Kitaplar da öyle.

Twitter hesabın varmış senin de, sevindim. :) http://twitter.com/#!/karaork benim hesap. İletişim içinde olmayı çok isterim.

Sevgiyle...

Hatice dedi ki...

Deeptone,
Ben de defalarca izlerim heralde..Felsefe mi? dedin...Uzak doğu film olarak var ben de :)) öneriler için çok teşekkürler:))

Hatice dedi ki...

luna:))

Evet Murat Zelen'in twitini görmüştüm...süper iletişim yollarımız artıyor...

kelimesiz ama kocaman:))

deeptone dedi ki...

zen okusana. iyi geliyor insana.
:)

sana bi mim gönderdim. ilginç bişi. yaparsın belki.
:)

Hatice dedi ki...

senin cevapları okudum ama gözüm kesmedi cevaplamak:)) hiç mim cevaplamadım zaten de ilk senin isteğin:)) biraz daha zaman mim kıvamına girmem için:))